Reparatii frigidere cu freon

Atunci cand frigiderul pare sa nu mai mentina o temperatura constanta in interior, este setat la o temperatura care nu este respectata sau pur si simplu nu pare sa mai raceasca precum o facea in primii ani de functionare, cauza poate sa fie lipsa freonului. In acest caz, solutia este simpla. Detinatorul aparatului frigorific este nevoit sa apeleze la servicii de reparatii frigidere freon si sa solicite asistenta unui tehnician care sa aiba posibilitatea de a se deplasa la domiciliul clientului, impreuna cu uneltele necesare pentru efectuarea unei diagnoze si pentru umplerea instalatiei de racire cu freon atunci cand este cazul.

Asadar, tehnicianul se va prezenta la fata locului impreuna cu un recipient in care se va afla freonul si va verifica aparatul pentru a determina cauza racirii insuficiente. Inainte de apelul la un tehnician frigotenist, este recomandabil ca proprietarul sa scoata frigiderul din priza pentru cel putin 24 de ore si sa il lase in stare de repaus, cu usile frigiderului si ale congelatorului deschise. Alimentele trebuie sa fie scoase din aparat si depozitate intr-un loc racoros pana cand frigiderul va fi complet functional din nou. Exista multe situatii in care frigiderul nu poate sa atinga temperatura dorita din cauza lipsei de actiuni de intretinere, precum dezghetarea.

Cum poate fi determinata lipsa freonului din instalatia de racire?

In cazul in care dupa dezghetarea realizata manual frigiderul continua sa aiba o temperatura fluctuanta in interior, raceste foarte putin sau chiar deloc, serviciile de reparatii frigidere freon devin o necesitate. Daca tehnicianul frigotehnist care se va deplasa de urgenta la fata locului va determina ca singura cauza a unei raciri defectuoase este freonul, acesta va face o verificare a instalatiei pentru a detecta eventuale defecte ale acesteia. S-au inregistrat numeroase cazuri in care instalatia de freon era defecta, fie din fabrica, fie s-a defectat in timpul utilizarii, moment in care au inceput sa aiba loc scurgeri de freon.

Atunci cand acest eveniment are loc, clientul va putea sa determina cauza foarte usor, deoarece partea aparatului frigorific pe unde se va scurge freonul va ingheta complet. Acelasi principiu se aplica si in cazul lipsei temperaturii scazute in congelator. Daca instalatia de racire este perfect functionala, tehnicianul va incepe procedura de completare a freonului, in functie de cantitatea necesara si tipul freonului. Aceste proceduri sunt in general destul de costisitoare, motiv pentru care clientii vor fi informati inainte de inceperea procesului cu referire la pretul manoperei si al reparatiei. Totusi, prin comparatie, procesul este mult mai putin costisitor decat achizitia unui aparat nou.

Serviciile de reparatii frigidere freon presupun de cele mai multe ori mai multe interventii in cazul aceluiasi produs, intrucat daca instalatia de freon este defecta, mai pot fi gasite si alte componente si piese defecte. Costurile lucrarilor vor varia in functie de complexitate, durata si necesitatea unei anumite cantitati de freon. Tehnicienii sunt familiarizati cu cele mai multe modele de electrocasnice existente pe piata, motiv pentru care vor intelege care sunt procedurile necesare in momentul in care vor fi informati cu privire la modelul aparatului. Cele mai frecvent intalnite frigidere fac parte din gamele produse de Arctic, Gorenje, Indesit, Zanussi, Beko, Electrolux, Whirlpool, Daewoo, Polar sau Ardo.

Frigiderele din generatiile mai noi produse de catre Samsung, LG, etc, sunt modele compuse din componente care de cele mai multe ori necesita inlocuire totala, neputand fi reparate. Mai mult decat atat, in cazul acestor producatori foarte moderni, se recomanda numai folosirea pieselor de schimb originale si a componentelor recomandate de catre producator. Serviciile de reparatii frigidere pun la dispozitia clientilor tehnicieni frigotehnisti cu ani de zile de experienta care sunt dispusi sa faca toate eforturile necesare pentru a readuce la viata produsul electrocasnic intr-un timp scurt si in mod eficient.

Probleme cu frigiderul? Noi te ajutam!