Reparatii frigidere vechi

Serviciile de reparatii frigidere vechi sunt prezente in intreaga tara, iar clientii care se afla in situatia in care sunt nevoiti sa apeleze la astfel de servicii pot localiza foarte usor cei mai priceputi thenicieni frigotehnisti care sa ii asiste in legatura cu problema aparuta. Aparatele frigorifice vechi dispun de sisteme mai simple de functionare si spre deosebire de cele care apartin ultimei generatii, au o durata de viata mai lunga. Faptul ca mecanismul acestora este mai simplu, iar functiile care depind de energia electrica mult mai putine sau aproape inexistente, fac ca aceste aparate frigorifice sa functioneze in mod eficient un numar mult mai mare de ani.

Tehnicienii care se ocupa cu repararea frigiderelor vechi sunt in general persoane cu o experienta bogata, care aplica principiile si regulile de baza ale acestor aparaturi. Avantajul modelelor vechi este si faptul ca numarul si varietatea modelelor erau mult mai mici de-a lungul generatiilor trecute, iar tehnicienii nu vor avea de-a face cu diferente foarte mari intre modelele de frigidere.

Diferenta dintre serviciile de reparatii frigidere vechi si altele mai moderne este data de usurinta cu care piesele de schimb pot fi gasite si achizitionate. In cazul frigiderelor foarte vechi, gasirea pieselor de schimb si a componentelor importante originale este aproape imposibila, intrucat productia lor a fost stopata cu multi ani in urma. Totusi, service-urile autorizate, dealerii si tehnicienii pot gasi piese de schimb second hand care apartin acelorasi modele sau piese de schimb second hand care apartin altor producatori, insa se potrivesc si pot prelungi durata de viata a dispozitivului. Exista si cazuri nefericite in care un aparat nu mai poate fi reparat din cauza lipsei piesei de schimb fara de care functionarea este imposibila. Atunci cand clientii nostri au de-a face cu astfel de situatii, le sunt recomandate variante precum predarea frigiderului companiilor colectoare de fier vechi sau reciclarea acestora.

Tehnicienii frigotehnisti le pot oferi clientilor servicii de reparatii frigidere vechi in cel mai scurt timp posibil, la domiciliu, oferindu-le costuri estimative inca de la prima convorbire. Totusi, in cazul in care reparatia frigiderului este costisitoare si deloc rentabila, clientului i se va recomanda achizitia unui produs nou. Dezavantajul frigiderelor vechi fata de acelea care apartin noii generatii consta in consumul de energie electrica si eficienta energetica. Frigiderele mai vechi apartin celor mai joase clase de eficienta, ceea ce inseamna ca acesta va consuma o cantitate foarte mare de curent. Inregistrarile specialistilor din domeniu arata ca aparatele electrocasnice mai vechi de 10-15 ani, poate sa consume cu pana la 80 de procente mai mult decat unele noi.

Brandurile precum Arctic, Zanussi, Liebherr, Candy, Heinner, Smeg, etc., sunt cele mai frecvent intalnite atunci cand vine vorba de reparatia produselor vechi. Cu toate acestea, semnificatia acestui fapt nu este neaparat negativa, avand in vedere durata de viata a aparatelor electrocasnice si nu numai. Specialistii recomanda schimbarea aparatelor electrocasnice vechi cu unele noi atat pentru reducerea consumului de energie, cat si pentru confortul clientului. In cazul in care clientul doreste sa pastreze vechiul aparat frigorific, tehnicienii autorizati ii pot oferi acestuia servicii eficiente de reparatii frigidere vechi care vor readuce functiile dispozitivului la viata.

Cele mai frecvente probleme aparute la electrocasnicele vechi sunt defectele electrice, deteriorarea compresorului, a ventilatorului, a condensatorului, a instalatiei de racire sau deteriorarea in timp a peretilor interiori sau a exteriorului. Problemele precum lipsa freonului sau lipsa unor accesorii precum sertare, rafturi, accesorii, dezlipirea garniturii usii, lipsa picioruselor, etc., sunt situatii care pot fi rezolvate foarte simplu, atata timp cat piesele de schimb si accesoriile exista inca pe piata sau pot fi obtinute cu ajutorul service-urilor autorizate si a dealerilor.

Probleme cu frigiderul? Noi te ajutam!