Reparatii usi frigidere

Frigiderele sunt dispozitivele care faciliteaza pastrarea alimentelor in conditii optime pentru a putea fi consumate in decurs de cateva zile. Lipsa unui frigider sau defectarea acestuia poate reprezenta o adevarata tragedie in cazurile extreme. Defectele acestor aparate frigorifice nu trebuie sa fie neaparat majore pentru a cauza pierderi, deteriorarea alimentelor si a preparatelor gatite in casa. Unul dintre cele mai frecvente defecte intalnite in mod special la modelele cu o vechime mai mare de 10 ani este dezlipirea garniturii amplasate de jur imprejurul usii frigiderului, in partea interioara. De asemenea, aceasta garnitura poate fi rupta sau deteriorata.

In momentul in care apare acest defect, usa frigiderului inceteaza sa se inchida corect,motiv pentru care temperatura rece din interior nu mai poate fi pastrata. Asadar, situatia in care alimentele nu sunt atat de reci in comparatie cu primii ani de functionare poate fi cauzata si de o inchidere defectuoasa a usii frigiderului. Pentru servicii de reparatii usi frigidere detinatorii de aparate frigorifice pot apela la tehnicieni autorizati sau la service-uri, dar si la delaeri autorizati care comercializeaza piese de schimb de acest gen.

Cum poate fi remediata problema usii frigiderului?

Solutia este simpla in aceasta situatie, fiind nevoie doar de o piesa de schimb care sa apartina modelului de frigider detinut. De aceea, de cele mai multe ori, clientul trebuie sa consulte eticheta gasita in spatele, lateralul sau interiorul frigiderului, unde este specificat modelul exact. Asadar, garnitura usii poate fi inlocuita cu una noua care sa nu permita pierderi de temperatura sau intrarea aerului cald in interiorul dispozitivului. In cazul produselor care dispun de un sant special conceput pentru lipirea garniturii, nu este necesara prezenta unui tehnician. In situatia in care clientul nu este sigur de modalitatea in care trebuie sa fie lipita aceasta, este recomandata opinia unui cunoscator din domeniu. Garnitura usii are o importanta majora, intrucat aceasta asigura izolarea completa a interiorului si protejeaza continutul frigiderului de temperaturile ridicate.

O alta problema cu care se pot confrunta detinatorii de astfel de electrocasnice este reprezentata de defectarea balamalelor. Atunci cand usa echipamentului electrocasnic pare sa fie dezechilibrata sau nu se inchide corect, o cauza posibila poate sa fie reprezentata de balamale. Acestea ofera usii o pozitie corecta si dispun de niste suruburi care pot fi reinfiletate daca s-au deplasat de la locul potrivit. In cazul in care balamalele sunt rupte, acestea trebuie inlocuite in cel mai scurt timp pentru a evita situatii mai serioase. Tehnicienii care ofera servicii de reparatii usi frigidere isi pot asista clientii in astfel de situatii si le pot oferi sfaturi cu privire la folosirea corecta a frigiderului si a usii acesteia.

Sfaturi utile care pot prelungi durata de viata a frigiderului

Tehnicienii frigotehnisti recomanda deschiderea usii aparatului frigorific cat mai rar posibil si pentru durate cat mai scurte. Cu cat durata este mai mare, cu atat riscul deteriorarii alimentelor este mai mare, iar functionarea frigiderului se poate dovedi a fi defectuoasa. Una dintre situatiile cu care se confrunta persoanele care detin dispozitive no frost este aparitia unor cantitati de gheata in interior, in special pe peretii interiori ai dispozitivului de racire. Cea mai frecventa cauza pentru aceasta situatie este existenta condensului si inghetarea acestei cantitati de apa.

Condensul se produce in urma deschiderii dese a usii sau a intrarii aerului cald in interior. De asemenea, in momentul in care temperatura din interior scade din cauze similare, senzorii aparaturii detecteaza un dezechilibru, motiv pentru care va incerca o restabilire a nivelului temperaturii, iar consumul de energie electrica va fi mai mare. Un astfel de comportament poate reduce durata de viata a unui electrocasnic. In cazul in care se formeaza straturi de gheata in interior datorita condensului, se recomanda dezghetarea manuala a frigiderului si nu indepartarea acesteia cu diferite unelte.

Probleme cu frigiderul? Noi te ajutam!