Service reparatii frigidere

Frigiderul este un aparat electrocasnic foarte comun, asa ca toata lumea se asteapta ca atunci cand isi cumpara unul, acesta sa tina foarte mult timp. Nimeni nu isi doreste ca acesta sa se strice, dar situatia se poate intampla oricui si in aceste conditii, lucrurile pot deveni destul de dramatice.

In primul rand, achizitionarea unui nou frigider poate fi o decizie scumpa. Conteaza foarte mult si faptul ca, odata stricat, frigiderul poate cauza pierderi de cateva sute de lei in ceea ce priveste alimentele pe care le depozita. Iar ca si in cazul oricarui alt aparat, existe suficiente probleme care pot interveni si cauza defectiuni minore, ce pot fi reparate de catre proprietar, dar si majore. Cum cele din urma necesita interventia unor profesionisti special pregatiti in acest domeniu, nevoia ca frigiderul sa ajunga la service devine una imperativa.

Gama completa de servicii pentru frigiderul tau

Un service este alcatuit din tehnicieni profesionisti special pregatiti pentru a interveni in cazul defectiunilor, indiferent daca acestea sunt mai grave sau mai putin grave. De ce ar trebui ca fiecare sa apeleze la un service in aceasta situatie? Raspunsul este unul simplu. Expertiza si experienta acumulata de tehnicieni pe parcursul anilor petrecuti in domeniu ii transforma in solutia ideala in caz de nevoie. Astfel, clientii au siguranta ca aparatul lor se afla pe maini bune si ca acesta va fi reparat, fara a se face niciun compromis. Apeland la un ajutor neprofesionist, exista riscul ca frigiderul sa capete mai multe probleme decat avea initial, insa la service, angajatii stiu exact cum, cat si unde sa intervina.

In urma unei inspectii tehnice, angajatii service-ului evalueaza gradul de uzura a frigiderului si decid ce masuri sa ia si modul in care pot interveni. Astfel, ei determina necesarul de piese, dar si cele mai bune proceduri, apeland fie la repararea componentelor stricate, fie la inlocuirea lor, daca acestea nu mai pot fi recuperate. In plus, tehnicienii verifica si frigiderul in ansamblu, pentru a descoperi mici ineficiente care pe viitor pot afecta functionarea sistemului si pot conduce la avarii.

Dupa ce aceasta etapa preliminara este depasita, se trece la repararea frigiderului, dupa caz inlocuindu-se sau reparandu-se piesele cu probleme. De regula, foarte expuse uzurii si defectelor sunt circuitele electrice, sistemul electronic, compresorul, condensatorul, instalatia de freon, termostatul sau ventilatorul. Insa orice piese din ansamblul unui aparat frigorific pot suferi defectiuni, asa ca tehnicienii din service sunt mereu gata sa intervina atunci cand este nevoie.

Odata reparatiile terminate, angajatii service-ului pot oferi sfaturi pentru utilizarea optima a frigiderului si pot informa clientul cu privire la posibilele pericole la care aparatul este expus (acelasi lucru se poate realiza si preventiv, fara ca o defectiune sa fi aparut). Orice produs care trece prin service se bucura si de garantie, asa ca odata reparat, se poate spune ca frigiderul se bucura de o noua viata.

Orice problema isi poate gasi rezolvarea

Unele probleme sunt mai comune decat altele, dar asta nu inseamna ca acestea nu pot fi rezolvate. Cu toate acestea, majoritatea frigiderelor care ajung in service se confrunta cu una dintre urmatoarele defectiuni.

  • Supraincalzire – cand un frigider nu este ventilat intr-un mod corespunzator (de regula din cauza acumularii de praf in ventilator), caldura nu se poate disipa si astfel racirea nu se mai realizeaza la un nivel corespunzator. Aparatul va avea probleme sa mentina o temperatura interna optima si daca situatia nu se rezolva, motorul se poate arde. O solutie simpla ar fi curatarea ventilatorului, dar chiar si aceasta este destul de greu de realizat fara ajutor profesionist (sunt necesare ustensile speciale si cunostinte in ceea ce priveste modul in care un frigider este construit). Situatia poate fi chiar mai grava, asa ca este nevoie de interventia unui service.
  • Frigiderul nu se raceste – o problema importanta care poate sa apara, agravata insa de faptul ca poate fi cauzata de o varietate de factori. O varianta este aceea ca frigiderul nu contine o cantitate suficienta de lichid de racire sau acesta nu poate sa circule pentru a-si face uniform treaba. In acest caz, aparatul necesita o reincarcare, insa aceasta trebuie facuta de personal autorizat, singurul care are legal dreptul de a utiliza astfel de substante.
  • O defectiune mai serioasa care conduce la acelasi efect este cea a compresorului, care poate sa nu mai aiba suficienta putere pentru a impinge lichidul de racire prin instalatie. Un condensator infundat sau un termostat defect pot fi si ele cauze ale racirii insuficiente, toate acestea necesitand o vizita cu frigiderul la service, unde pot fi cu usurinta reparate.
  • Scurgeri ale lichidului de racire - o defectiune grava, care pune in pericol chiar sanatatea celor care detin frigiderul. Lichidul de racire poate fi toxic si de aceea doar persoanele autorizate au permisiunea sa umble cu el. Dar aceasta poate fi cauza pentru ineficienta racirii si de aceea este nevoie ca locul prin care lichidul se scurge sa fie astupat, inainte sa se realizeze reincarcarea. Si aceasta operatiune trebuie facuta la un service, de catre profesionisti care s-au mai confruntat cu astfel de probleme.
  • Sistemul de lumini, nivelul de zgomot, acumularile de gheata, scurgerile de lichide, inchiderea usii sau transferul de temperatura de la congelator la frigider sunt alte probleme care pot sa apara in cazul unui frigider si care necesita o vizita la service pentru a fi rezolvate.

Ca profesionisti, nu putem spune ca un frigider nu poate fi reparat si de o persoana fara experienta. Insa interventiile astfel intreprinse sunt temporare si pe termen lung pot cauza mai mult rau decat bine. In plus, frigiderele moderne sunt masinarii electronice destul de complicate, care functioneaza pe baza unor soft-uri care fac necesara o interventie certificata. De aceea, service-urile pentru reparatii frigidere pun la dispozitia clientilor cele mai bune solutii, prin care se pot economisi bani si care pot imbunatati substantial perioada de viata a produsului. Toata munca este realizata intr-un mediu profesionist, caracterizat de seriozitate, grija si interes pentru aparatul clientului. Iar pentru ca acesta sa se bucure cat mai rapid de beneficiile aduse de un astfel de produs electrocasnic, reparatiile se vor realiza intr-un timp optim, in functie de natura lor.

Probleme cu frigiderul? Noi te ajutam!